Randy Newman Events/Concerts

where you can go see and hear and support them.
Randy NewmanDate: October 11, 2015, 7:00 pm
Venue: De Vereeniging, Keizer Karelplein 2D, Nijmegen, Netherlands (Postal Code: 6511 NC)
Performing: Randy Newman, Headliner: Randy Newman
Description: n/a

Randy NewmanDate: October 17, 2015, 8:00 pm
Venue: Ancienne Belgique, Anspachlaan 110 Boulevard Anspach, Brussels, Belgium (Postal Code: 1000)
Performing: Randy Newman, Headliner: Randy Newman
Description: n/a

Randy NewmanDate: October 19, 2015, 7:30 pm
Venue: Zuiderstrandtheater, , Scheveningen, Netherlands
Performing: Randy Newman, Headliner: Randy Newman
Description:
Randy Newman is al decennialang een van de meest geliefde songwriters ter wereld. Hij schreef filmmuziek voor o.a. Toy Story en Cars, maar maakte ook furore als solo-performer.De inmiddels 71-jarige Amerikaan is maar liefst zestien keer genomineerd voor een Oscar en won er uiteindelijk twee. Op maandag 19 oktober is Newman te gast in het Zuiderstrandtheater in de haven van Scheveningen.

You’ve got a friend in me
Randy Newman begon zijn muzikale carrière al op jonge leeftijd. Na enkele solo-albums te hebben uitgebracht, met daarop onder andere het controversiële hitnummer ‘Short People’, welke in de staat Maryland zelfs bijna werd verbannen, zette hij zijn eerste stappen in de filmindustrie als soundtrackcomponist. Het bleek een gouden zet: Newman componeerde welbekende scores voor Disney/Pixar, waaronder de drie Toy Story’s, Monsters Inc. en Cars, maar ook voor filmkrakers als Ragtime, Awakenings, The Natural en Seabiscuit.

Singer-songwriter avant la lettre
Ook buiten de filmwereld is Newman een grote naam, mede dankzij de kenmerkende ironie die hij regelmatig verstopt in zijn maatschappijkritische songs. Grote artiesten coverden zijn werk, waaronder Peggy Lee, Nina Simone, Joe Cocker, Art Garfunkel, Dusty Springfield, The Everly Brothers Lynn Anderson en Alan Price. Tijdens zijn live performances kan Newman putten uit het omvangrijke oeuvre, dat van hem een singer-songwriter avant la lettre heeft gemaakt.

Randy NewmanDate: October 22, 2015, 8:00 pm
Venue: TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht, Netherlands (Postal Code: 3511 WC)
Performing: Randy Newman, Headliner: Randy Newman
Description:
€ 55

Randy NewmanDate: October 23, 2015, 8:30 pm
Venue: De Oosterpoort, Trompsingel 27, Groningen, Netherlands (Postal Code: 9724 DA)
Performing: Randy Newman, Headliner: Randy Newman
Description:
Randy Newman kan gerust een van de muzikale groten der aarde worden genoemd. Hij maakte liedjes voor tientallen Hollywoodfilms en won daarmee verschillende Grammy en Emmy Awards. Ook bij de prestigieuze Oscars is Newman geen onbekende, hij werd twintig keer genomineerd en won twee keer (Monsters Inc. en Toy Story 3). Verder is Newman opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame en de Songwriters Hall of Fame.

Naast liedjes voor films heeft Newman een indrukwekkend eigen repertoire. Hierbij kenmerken zijn liedjes zich door scherpe, satirische teksten. Een ander kenmerkend element van zijn songs zijn de geraffineerde pianopartijen. De muzikaliteit van zijn liedjes wordt dan ook geroemd. Door andere artiesten wordt Randy Newman vaak als inspiratie genoemd. Dit zie je terug aan het lijstje artiesten dat zijn nummers coverde. Onder andere The Everly Brothers, Nina Simone, Art Garfunkel en Dusty Springfield maakten eigen versies van Randy Newman's liedjes.

Randy NewmanDate: October 27, 2015, 8:30 pm
Venue: Vicar Street, 58 Thomas Street, Baile Átha Cliath, Ireland (Postal Code: 8)
Performing: Randy Newman, Headliner: Randy Newman
Description: n/a

Artist Info

Genre